"Помощ в дома" трогна пловдивчани

Мисия Пловдив

03-09-2013, 15:02

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Благодарствени писма засипаха район "Централен"

В администрацията на район „Централен“ са получени множество благодарствени писма, които оценяват положително изпълнението на проекта „Помощ в дома”. На 03.06.2013 г. кметът на район ”Централен” г-жа Райна Петрова  даде официалния старт на кампанията. Тя е на стойност 210 хиляди лв. и ще продължи 17 месеца.

Почасовите социални услуги за лична помощ, социално включване и комунално битови дейности се предоставят по домовете на 57 възрастни и самотни хора, затруднени в ежедневното си самообслужване и лица в неравностойно положение, от които и едно дете.

Дейностите се предоставят от 9 социални асистента, 5 специалисти в социална услуга, 5 домашни санитари, преминали въвеждащо обучение през месец май. Ежемесечно се провежда и поддържащо обучение. Предстои надграждащо обучение за всички служители от Звено за услуги в домашна среда през месец октомври. Екипът за организация и управление на проекта е в постоянен контакт както с назначените служители, така и с потребителите на социалните услуги. Към момента не са входирани жалби и сигнали.