Изложба живопис и класическа музика в първия ден „ВИА ПОНТИКА”

Добрич Лайф

04-09-2013, 12:58

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

„Звукови картини” ще събере почитатели на класическата музика

С изложба живопис започват проявите на 4 септември, включени в програмата на шестото издание на Международния фестивал на младите в изкуството”ВИА ПОНТИКА”.

В 18 часа в Художествената галерия  в Балчик  ще бъде открита  експозиция с творби на студенти от Националната художествена академия в София и Факултета за приложни изкуства в Белград, Сърбия. Свои картини ще представят Стилян  Петров, Йовица Миленов, Гергана Николова, Габриела Петрова, Ангеларий Димитров и сръбските студенти Анджела Среич, Анджела Петровски, Йелена Вучич, Данило Миятович от специалността „Приложна графика – фотография” с ръководители д-р Селма Джулизаревич  и проф.Бранимир Каранович. Всеки автор представя по две свои творби, изработени с акрил и масло.

В 19 часа студенти от Националната музикална академия „Проф.Панчо Владигеров” ще представят вечната музика в православния храм „Св.св. Константин и Елена” в Балчик. Любомира Михайлова-кларинет, Ели Стойнева-виола и пианистът Емил Вучев ще изпълнят произведения на Брамс, Равел, Паганини, Моцарт.

20.00 е началният час на концерта „Звукови картини”,  който ще събере почитатели на класическата музика  на терасата на 17-я етаж в хотел”Добруджа” в Албена . Те ще слушат творби на Хайдн, Стравински, Пиацола  в изпълнение на Александър Иванов – цигулка, Фарадж Акбаров – кларинет, Теодора Атанасова – виолончело, студенти от НМА ”Проф.Панчо  Владигеров”.

 

Официалното откриване на културния форум, което бе популяризирано от национални медии, ще бъде достъпно и за зрителите на телевизионните програми на Ростовская Государственная телерадиокомпания. Журналистически екип, който придружава Ростовския Академичен драматичен театър „Максим Горки” в Балчик, записва и събитията на фестивала. Отразяването започна с интервюто на председателя на сдружение ”ВИА ПОНТИКА” Красимир Ранков, което той даде на руския журналист Любов Суркова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен