Дисципа привиква помощник на нафтата в столицата

Спорт

04-09-2013, 14:38

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Комисията отложи и случая на Лазур, след мача Черноморец - Литекс

Дисциплинарната комисия на БФС на свое заседание днес реши да спре  правото да изпълнява функции от името на отбора на Станимир Димитров и го привика  за обяснение на следващото свое заседание. Поводът е случая в тунела на полувремето на мача Берое Нефтохимик. Тогава няколко съотборници от Берое се нахвърлиха на бой един на друг. В този момент Димитров е бил наблизо в тунела и се е обърнал към съдиите да вземат под внимание това, което се случва пред очите им.

За тези свои думи Димитров също получава червен картон и е догледал мача от официалната трибуна на стадиона в Стара Загора. Тъй като според комисията казусът е сложен, а се появиха и няколко версии по повод наказанието на  футболистите, освен Димитров комисията привиква и няколко състезатели на домакините да дадат обяснение по случая.

Съгласно чл.10, ал.7 от ДП на БФС, ДК отлага за разглеждане случилото се след срещата ПСФК”Черномоерц-Бургас” – ПФК ”Литекс” и призовава длъжностните лица от срещата за следващото си заседание. Както е известно вчера от Черноморец написаха писмо до БФС и медиите, в което открито се обвинява отборът на Литекс  в насаждане на страх сред съдиите, които ръководят мачове на отбора.