Павел баня в очакване на празниците

Животът

04-09-2013, 19:32

Снимка:

Община Павел баня

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

И тази година празникът, посветен на Община Павел баня, обещава да е пъстър и богат, а подобаващо с него да бъде изпратено и лято 2013

В рамките на четири дни, жителите и гостите на курортния град ще станат свидетели на красотата на местните фолклорни традици. Много спортни състезания, клоунади и фестивали също ще са неразделна част от веселието, което започва на 05.09. с организирано литературно четене на творби на местни автори от 17.00 часа. Домакин ще бъде библиотеката на читалище "Напред - 1903" в Павел баня. Веднага след това за малчуганите на площада се организира детско празнично шоу с клоуни, забавни игри и изненади.
В деня на 128-та годишнина от Съединението на България - 06.09. от 10.00 часа - по алеите на градския парк в курорта ще се проведе традиционният масов лекоатлетически крос за деца и възрастни, "Златна есен", който събира пенсионерските клубове на общината в една равна битка за спечелване на почетните първи места. Веднага след това от 12.00 часа комплекс "Плажа", ще отвори врати за спортния полуден и закриването на "Плувно лято 2013". Футбол, волейбол, дърпане на въже, атрактивни скокове във вода, плуване, много музика и добро настроение ще съпътстват спортния празник.По-късно същия ден от 18.00 часа в зала "Младост" на читалище "Напред" ще се проведе десетата юбилейна среща на кмета на Община Павел баня с граждани и гости на курорта. На нея ще бъдат обсъдени актуалните въпроси около развитието на балнеологията и туризма в общината.От 19.30 часа на лятната сцена на площад "Освобождение" кметът на общината ще произнесе тържествено слово по случай 128-та годишнина от Съединението, последвано от празничен концерт-спектакъл.
Осми септември е храмов празник на църквата "Рождество Богородично" в курорта и официален празник на община и град Павел баня. Ето защо от 09.00 часа ще бъде отслужена Тържествена Света литургия от Негово Високопреосвещенство, Старозагорски Митрополит Галактион. От 11.00 часа ще се състои литийно шествие от храм “Рождество Богородично” до площад „Освобождение”. В 11.15 часа ще бъде отслужен Водосвет за здраве на жителите и гостите на гр. Павел баня и ще бъде осветен празничният курбан.
Кметът на община Павел баня ще поздрави официалните гости на празника и ще обяви носителя на Годишната награда на кмета на общината, “Павел баня 2013”.
И за финал ще се извие празничното хоро.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен