Голмайстор на Сион впечатлен от стадиона, футбола и бирата в Прага

Спорт

05-09-2013, 08:40

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Преди и след мача огромни маси от фенове на двата отбора заедно са пили бира в многобройните заведени и шатри около стадиона

Бившият капитан на Нефтохимик Ганчо Евтимов, който с отбора на Сион спечели купата на Ариана Аматьорска лига, се завърна с много позитивни впечатления от чешката столица, където изгледа на живо финала за Суперкупата на Европа между носителите на Купата на шампионите Байерн Мюнхен и този на Лига Европа - Челси Лондон.

Евтимов не можа да скрие възхищението си от стадиона "Еден", където се игра мачът. Според бившият защитник на нафтата организацията на самия стадион е била невероятна. Хората са влизали съвсем спокойно на спортното съоръжение, въпреки огромния интерес и еуфорията около стадиона. До местата нашите са били съпроводени и упътвани от стюарди, които без да се натрапват с присъствието са създавали ред сред зрителите.

Преди и след мача огромни маси от фенове на двата отбора заедно са пили бира в многобройните заведени и шатри, издигнати специално за събитието. Облечени в екипите на своите любими отбори, феновете без всякакво напрежение са дискутирали на висок глас футболни проблеми. Навсякъде и по заведенията, и по улиците Евтимов е забелязал спокойните и усмихнати лица на хората от чешката столица, които много дружелюбно са упътвали към центъра многобройните туристи, дошли да видят забележителностите на Прага.

За футбола, който се игра по време на финала Евтимов бе лаконичен: „Всички видяха за какво става въпрос. Сякаш игрището или беше по-малко, или играчите повече. Не оставаше свободно място по терена. Това говори за класата на футболистите и най-вече за двамата треньори, които според мен определят модерните тенденции във футбола” завърши бранителят.

Евтимов призна, че въпреки добрите резултати на националите напоследък, на клубно ниво футболът ни има още дълго време да стои в миманса на развитите в това отношение страни. Никак не е случайно, че Чехия има представител в груповата фаза на Шампионската лига в лицето на Виктория Пилзен - допълни той.

Още на първата тренировка на юношите старша възраст на Нефтохимик, на които Евтимов е треньор, той  е дал  пример с игровата дисциплина на двата отбора във финала, като е изтъкнал и факта, че постоянството и упоритостта на Байерн да търси успеха до последния съдийски сигнал е най-важното условие за всеки един отбор, който иска да върви напред.