Германци чистят грешки от БГ учебници

Най-доброто от печата

05-09-2013, 06:20

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Образованието ни било уникално с езиковите гимназии

БГ учебниците ще бъдат изчистени от грешки и сложни и неразбираеми термини, от които ученици и родители масово се оплакват, с помощта на водещи германски издателства, които влизат в тясно сътрудничество с наши издателски къщи.

 

„Чрез обмена на добри практики ще се опитаме да отстраним тежкия и неразбираем стил 

в българските учебници”, коментира управителят на издателска група „Анубис – Булвест” Явор Стефанов.

 

Основната цел на обединението на наши и германски издателства е да се повиши качеството на българското образование чрез въвеждане на успешни европейски образователни практики.

 

„Опитът на германските ни колеги ще ни бъде полезен и за усъвършенстване на дигиталните учебни помагала, коментира от своя страна и управителят на водещо българско издателство Николай Табаков. Той каза, че електронните помагала у нас все още имат много слаба защита и свободното им разпространяване в интернет трудно може да се спре.

 

„Повече от 15 години нашата издателска група развива успешно своята дейност в България. За нас като европейско издателство е логично да търсим успех на пазара в сътрудничество с утвърдени местни издателства, които имат отлично изградена мрежа в училищата”, коментира от своя страна и изпълнителният директор и член на борда на директорите на издателска група „Клет” Филип Хаусман. Според него българското образование е уникално с интензивното чуждоезиково обучение, което се въвежда у нас от осми клас.