Арфата с Голям шлем, направи дебют и за Спартак (Пд)

Спорт

05-09-2013, 11:29

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Синьо-белите разгромиха Стралджа с 5:0 в отложен мач

Истинско голово шоу спретна отборът на Спартак (Пд) в отложения мач от 2-ия кръг на Югоизточната "В" група. "Гладиаторите" разбиха отбора на Стралджа с 5:0, като за домакините дебютира юношата на Марица Ирфан Юсеинов-Арфата, който през лятото изкара почти една седмица подготовка с Локо (Пд) в Банско.

По този начин Арфата записа уникално постижение – Голям шлем с мачове за всички пловдивски тимове – Марица, Спартак, Локо и Ботев.

Головата сметка за Спартак откри Юруков в 10-ата минута на срещата. Вторият гол във вратата на гостите падна в 55-ата минута, като негов автор стана Андрей Андреев. За 3:0 отбеляза Димитров в 65-ата минута. 75-ата минута бе успешна отново за Андреев като той вкара втория си гол в мача и направи резултата 4:0. Разгрома оформи Читаков в 86-ата минута на срещата, за да запише Спартак най-голямата си победа в изиграните досега срещи в първенството.

Така спартаклии изскочиха на 7-о място в класирането с актив от 6 точки. В следващия си мач Спартак гостува на Свиленград, който е 4-и с 9 точки.