Марица бие дузпи като немски тим, изхвърли Димитровград за Купата

Спорт

05-09-2013, 11:47

Снимка:

архив

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Кършиякалии чакат Созопол в решителен плейоф, след това идва ред на Академик (Св)

Футболистите на Марица (Пд) отново показаха изключително здрави нерви и за втори пореден път победиха свой съперник след изпълнения на дузпи. Кършиякалии изпълняваха ударите от бялата точка типично като германски отбор и удариха Димитровград с 4:2 в турнира за Купата на България.

Редовното време завърши при резултат 0:0, въпреки че домакините играят една дивизия по-надолу от съперника си („А” областната група на Пловдив).

Припомняме, че в предишния кръг на турнира Марица се справи по същия начин със съгражданите си от Спартак (1:1 в редовното време).

Сега при дузпите маричани не направиха нито един пропуск, като точни бяха Румен Салиев, Елмаз Сюлейман, Енверт Йорданов и вратарят Димитър Георгиев.

По този начин Марица се класира за финала в Зона Югоизток, където ще спори с още един тим от „В” група – лидерът във временното класиране Созопол. „Моряците” излъгаха Верея (Стара Загора) с 2:1 като гости.

Решителният мач е на 11 септември от 17 часа в Пловдив.

Както вече Plovdivutre.bg написа, победителят ще играе срещу новака в "Б" група Академик (Свищов) на 1/16-финалите от турнира за Купата на България.