Мая Манолова: Няма да подаваме оставка заради балерините пред парламента

Политика

05-09-2013, 17:19

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

"Хората, които подкрепят кабинета имат също своето право да дойдат на жълтите павета и да го заявят. Това което мога да кажа е, че няма случай, в който представители на БСП да са плащали за протест или да са притискали хора". Това заяви зам.-председателката на Народното събрание Мая Манолова пред БТВ. "За медиите са по-атрактивни балерините пред Народното събрание, отколкото какво се случва в парламента и какви решения се взимат. Мерките, които правителството на Пламен Орешарски предлага са в полза на хората", обясни тя вчерашните прояви пред Народното събрание. Според Манолова, няма наивници, които да не мислят, че в протестите участват представители на десния Реформаторски блок и искат да има представителство в парламента.

"ГЕРБ вчера се опитаха да дирижират и да монополизират протеста. Това е партия, която няма никакви скрупули да накара хората, които работят в местни структури да не отидат на работа, а на протестите", поясни тя. Ние имаме конкретни ангажименти, които сме поели към хората и в момента ги изпълняваме - изтъкна Манолова. Ако ние сега подадем оставка, това ще е прецедент, това не е демокрация и след това винаги ще има протестиращи, които ще искат да свалят правителството. Протестът е форма на открита политическа конфронтация, категорична беше тя.

"Определено организаторите на протестите търсят ескалация и провокации, това се видя и вчера. Аз мога да кажа, че част от тях са докарани от ГЕРБ, видяха се лицата на активисти на ГЕРБ", заяви Манолова и поясни, че това са и провокаторите на протестите, които търсят ескалация на напрежението. Новият Избирателният кодекс ще бъде внесен за обсъждане в комисия следващата седмица, първо трябва да се чуят мненията на членовете на комисията, каза още заместник-председателят на парламента.

Няма логика сметките за ток да са по-високи, наистина намалението беше малко, но не разбирам защо се получава завишаване във фактурите. Аз ще инициирам среща с гражданското общество и ще поканя шефовете на ДКЕВР, за да разберем какво става. "Това ще е пореден пример на злоупотреба от страна на монополите. Поемам ангажимент като зам.-председател на Народното събрание да разясня случая", заяви Мая Манолова.