Кметът: Днес е най-пловдивският ден в нашата история!

Мисия Пловдив

06-09-2013, 07:55

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кметът на града Иван Тотев изпрати специално поздравление по случай 6-ти септември

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

СКЪПИ ПЛОВДИВЧАНИ,

Всяка година на 6-ти септември се връщаме към събитията от 1885 г., когато един горд народ си позволява сам да се обяви против статуквото и сам осъществява обединението на своите две територии - Княжество България и Източна Румелия. Този ден е най-пловдивският в нашата история – ден, в който българският народ се изправя гордо пред света, осъзнал, че "Съединението прави силата".

Ние, съвременните пловдивчани, помним стореното от нашите предци преди 128 години и пазим духа на Съединението.  Затова всяка година Пловдив има привилегията  да бъде домакин на националните чествания. И днес ще сведем глава и ще се преклоним пред делото на нашите предци, осъществили този велик акт, символ на духовното извисяване на българския народ, урок по споделена национална цел и извор на родолюбие.

Нека славната история, богатото културно и духовно наследство на нашия древен и красив град ни дават самочувствие и чувство на осъзната гордост. Вярвам, че с общи усилия ще продължим да работим за развитието и доброто бъдеще на Пловдив.

В деня на Съединението на България и Празник на град Пловдив позволете ми да отправя към Вас най-искрени пожелания за здраве, просперитет и успехи във всички начинания.

Честит празник!

Инж. Иван Тотев

Кмет на Пловдив