Спасители пазят мераклиите за тен в Бургас до края на септември

Туризъм

06-09-2013, 10:00

Снимка:

vodnospasiavane.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Броят им ще зависи от това колко ще се задържи топлото време.

На бургаския плаж спасители ще патрулират до края на септември, за да пазят ентусиастите за слънчев загар в края на сезона. Броят им ще зависи от това колко ще се задържи топлото време, предаде бТВ.

Над 1000 инцидента са предотвратили спасителите на Северния плаж в Бургас за изминалия летен сезон. Спасителите настояват да има морска полиция. Случват се по 5-6 инцидента на ден.

Имахме доста дни, в които момчетата просто изпадаха в нервна криза от това да обясняват да вадят на всяка цена хората от водата, за да може да нямаме смъртен случай", обясни старши спасителят Николай Иванов. Полицаи или инспектори трябва да пишат глобите на туристите, настояват спасителите.

"Спасителят не е оторизиран по длъжностна характеристика да налага санкции. Те трябва да се налагат от определени лица или би следвало да има морска полиция тука в момента, защото в момента в който той тръгне да се разправя и да съставя актове, може да има удавник или да има инцидент", категоричен е д-р Андрей Найденов, председател на Асоциация по водно спасяване.