Сърдечният ни ритъм става парола

Най-доброто от печата

06-09-2013, 07:20

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Гривна за китката ще разпознава този, който я носи, по спецификите на неговата електрокардиограма,

Канадска стартъп компания иска да започне производство на гривна за китката, която да разпознава този, който я носи, по спецификите на неговата електрокардиограма, пише Popsci.com. Устройството, наречено от създателите си Nymi, е способно да комуникира с лаптопите, таблетите и смартфоните на потребителя и автоматично да ги отключва, когато той ги вземе в ръка.

 

Джаджата все още не е готова за продажба. Нейните създатели, които са част от малката канадска компания Bionym, в момента приемат предварителни заявки от желаещите да си я купят срещу 79 долара. Очакванията са първите гривни да бъдат доставени през 2014 г.

 

Веднъж готова, Nymi ще може да отключва персонални компютри, Mac-ове, iPhone, таблети и телефони под Android, коментира изпълнителният директор на Bionym Карл Мартин.

 

Не е ясно колко точна ще бъде Nymi или колко сигурно ще бъде използването й. Според създателите си обаче устройството ще предоставя ниво на сигурност почти колкото пръстовия отпечатък. Гривната ще може да разпознава и жестове на ръцете, както и да определя разстоянието от различните вещи, с които ще комуникира.

 

Освен телефони и таблети, хай тек гривната ще може да отключва и автомобили, хотелски врати, да извършва разплащания, както и да сменя каналите на телевизора. Всички тези неща обаче ще може да бъдат вършени с използването на подходящото мобилно приложение.