Викове "Предател!" посрещнаха Орешарски в Пловдив (ВИДЕО)

Мисия Пловдив

06-09-2013, 22:11

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Серенада с тъпани за Волен

Демонстрантите поднесоха венец от името на протеста

Викове "Орешарски вън", "Оставка" и "Предател" посрещнаха премиера и официалните лица по време на церемонията на площад "Съединение" в Пловдив. Скандиранията и биенето на барабани спряха по време на словото на президента Росен Плевнелиев. В същото време демонстраните бяха подготвили венец, който да поднесат от името на всички протестиращи в страната.

Преди самата церемоняи демонстрантите изпяха химна. Те припомниха, че според вероюто на Левски за предателите на българската кауза се предвижда най-тежкото наказание: Смърт, смърт и пак смърт! Скандиранията им продължи и по време на официалната част и ректа на кмета Иван Тотев.

Пожален бе единствено президента Росен Плевнелиев. В своето слово той призова за обединение на нацията. В момента освен икономическа сме свидетели и на тежка политическа криза и ниско доверие на гражданите в институциите. Затова е по-добре политиците да прекратят реваншизма. Нека политическата конфронатция да остане в парламента и да не се прехвърля в гражданското общество, нека да се сблъскват аргументите, а не гражданите! Подходът „София срещу България“, „богати срещу бедни“, „протестиращи срещу контрапротестиращи“ е вреден за нацията и призовавам неговите идеолози да се спрат навреме. Нека никой да не си и помисля да посегне и върху етнорелигиозния мир и толерантност в страната. Това ще бъде престъпление спрямо завещаното от нашите деди, каза още Плевнелиев.