Мениджърът на Майнц 05 разкри подробности за трансфера на Неделев

Спорт

07-09-2013, 16:27

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ние сме междинна спирка в кариерата му. Феновете ще го посрещнат с отворени обятия, обеща Хайдел

Мениджърът на Майнц 05 - новия отбор на звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев, разкри любопитни подробности около трансфера на национала. Кристиан Хайдел сподели плановете на клуба за българския талант пред "Преса".

Следяхме този футболист от април 2013 г. Наши представители бяха на стадиона в Бургас за домакинския мач на Ботев (Пд) срещу Астана в първия квалификационен кръг за Лига Европа. Освен това гледаха и двубоя на младежкия национален отбор на България срещу Андора в началото на юни. И накрая треньорът Томас Тухел присъства на реванша между Щутгарт и Ботев от третия квалификационен кръг на Лига Европа, игран на немска земя. Окончателно решение да привлечем Неделев взехме около 20 август.

Бях напълно откровен в разговора си с него. Обясних му политиката, която следва нашият клуб, както и идеите, които искаме да реализираме в обозримо бъдеще. Майнц 05 е следващата стъпка в развитието на Неделев, но със сигурност няма да бъде последната. Ние сме междинна спирка в кариерата му, при нас Тодор може много да научи. Успях и да го убедя, че за нас има значение не само какво представлява футболистът, но и човекът Неделев. Смело мога да кажа, че Майнц 05 е семеен клуб, в който се работи изключително професионално. И смятам, че при нас Тодор ще се чувства много добре.

Плановете ни за този играч са дългосрочни, а не само за година-две. Затова не се изненадахме, че той иска да остане в Ботев до края на годината. За нас няма проблеми Неделев да се присъедини към Майнц 05 на полусезона. Така ще има време да се подготви както за живота в Германия, така и за предизвикателството, наречено Бундеслига.

Майнц 05 започна първенството много добре - с три победи в първите три кръга. Последва обаче необяснима загуба от Хановер 96 с 1:4. Въпреки нея съм убеден, че разполагаме с отбор, който е доста солиден в тактическо отношение и е готов да се усъвършенства. Целта ни не е конкретно място в класирането, а да доставяме удоволствие на феновете. Тодор Неделев трябва да знае, че идва в добър тим и в един град, който живее за футбола. И който ще го посрещне с отворени обятия, завърши мениджърът на Майнц 05./ Sportline.bg