Джет състезание взриви централен плаж в Балчик

Спорт

08-09-2013, 00:10

Снимка:

BALCHIK OPEN JET SKI COMPETITION

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първо джет състезание край Балчик

Над 60 състезатели се включиха в надпреварата ''BALCHIK OPEN JET SKI COMPETITION''

На централен плаж Балчик се проведе първото състезание с джетове - BALCHIK OPEN JET SKI COMPETITION, организирано от община Балчик и Морски клуб Балчик, пише zonasport.btvnews.bg.

В състезанието участие взеха над 60 състезатели, които се състезаваха в общо 3 категории, разделени в 5 класа. За първи път състезателите заставаха на старта по двама в два различни коридора.
Началото на надпреварата стартира с участниците в категория Jet Ski – прав джет. Най-добър с общо време 02:21,03 от двата проведени манша по трасето се оказа Валентин Тодоров, следван от Иво Колев с 02:21,67 и Денис Йорданов с 02:31,96.

В следващата категория Runabout – седнал джет в клас до 200 конски сили първото място зае Марио Михалев, на второ се нареди Кристиян Киров, а трети остана Иван Манолов.
При най-големите машини освен български участници в състезанието край Балчик се включи и англичанина Мартин Верити. Той остана на 6 място. Името на победителя с клас над 200 конски сили в категория седнал джет отново е Марио Михалев.

Най-голямата атракция на плажа безспорно беше категорията Fly Board. Последната стана хит през изминалата година и масово навлезе у нас, като тук с помощта на водна струя от джета любителите на екстремните усещания могат да летят над водата до 8 метра, да се гмуркат като делфин, да правят водни салта и други различни изпълнения. Тук на първо място се нареди Атанас Михайлов, следван от Константин Ангелов и Петър Георгиев.
Най-малките участници в категория прав джет се казват Александър Петров на 9 години и Йоанна Айрянова на 10 години.
В състезанието не липсваха и ветерани, най-възрастния участник се казва Иван Веселинов на 58 години.
''Изключително съм щастлив, че за първа година Балчик е домакин на Balchik Open Jet Ski Competition. Вярвам, че състезанието с джетове ще се превърне в една добра инициатива и ще предизвика още по-голям интерес в подрастващото поколение'', заяви кметът на град Балчик – Николай Ангелов.