"Птица" в Кукления театър

Стара Загора Лайф

08-09-2013, 18:29

Снимка:

Куклен театър стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

След лятната ваканция "Птица" се завръща с премиера на 9.09. от 19,00часа

С премиера на спектакъла за възрастни „Птица” започва работа след лятото Кукления театър в Стара Загора. Постановката е дело на руския режисьор Надежда Алексиева– директор на театър „Мальий” във Велики Новгород и артистичен директор на международния театрален фестивал „Цар сказка”. Не за първи път известната режисьорка работи с нашите артисти. Този път обаче тя поставя един изключително различен спектакъл за възрастни.Асоциативен театър, спектакъл, който изисква концентрация и отдаване на усещанията.
В „Птица” ще видим майсторската игра на актьорите от Старозагорския куклен театър: Ваня Камянска, Деница Янакиева, Таня Георгиева, Алекс Анмахян, Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Любен Чанев, Янчо Иванов. Сценографията, костюмите и мултимедията са на Игор Семьонов, художник осветление е Ивайло Марков. Любопитен факт е, че за трима от изброените – Деница, Алекс и Любен- това ще е актьорски дебют. Те идват буквално от студентската скамейка, като и тримата тази година завършват НАТФИЗ в класа на Боньо Лунгов.
Какво символизира птицата и какви послания отправят режисьор и актьорски състав ще узнаете в понеделник-9 септември на премиерата на „Птица” от 19,00ч в Държавен куклен театър, Стара Загора.