Поздравления за Павел баня

Животът

08-09-2013, 22:30

Снимка:

pavelbanya.eu

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Росен Плевнелиев: "Павел баня е атрактивно място за отдих и рехабилитация!"

"Павел баня е атрактивно място за отдих и рехабилитация, което е предпочитано от хиляди българи туристи и чуждестранни гости", това стана ясно от поздравителния адрес, изпратен от Прессекретарията на Държавния глава по случай празника на град и община Павел баня - 8-ми септември.
"Отлично впечатление прави богатият на културни прояви календар, в който са заложени поредица от чествания на събития от местно и национално значение", се посочва още в съобщението на президента Росен Плевнелиев. Поздравителният адрес бе прочетен на тържествена церемония, с която бе отбелязана и "Малка Богородица" - храмов празник на църквата "Рождество Богородично" в курортния град.
На събитието присъстваха Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Галактион, който заедно със свещеници от Старозагорска епархия отслужи Тържествена света литургия и водосвет за здраве на жителите и гостите на община Павел баня. Празничния ден уважиха: Аксения Тилева - народен представител в 42-то Народно събрание; Галина Стоянова - кмет на община Казанлък; Господин Господинов - кмет на община Мъглиж; проф. Божидар Андонов - професор по богословие към Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски"; архимандрит професор Авраам -професор по литургика; проф. Иван Върляков -председател на Регионалната асоциация на общините "Тракия"; проф. Георги Гечев и Стефан Кирев - почетни граждани на Павел баня; Христина Петрова - председател на Общински съвет Павел баня; общински съветници от Павел баня и кметове на кметства - Павел баня.
След тържественото приветствие на кмета на община Павел баня, Станимир Радевски, Аксения Тилева поздрави всички присъстващи по случай празника и изрази готовност за съдействие като народен представител в развитието на курорта. Събитието продължи с връчването на Десетата юбилейна годишна награда на кмета на общината - "Павел баня 2013". Тя се дава за принос в развитието на туристическия бизнес. През последните години обаче земеделието и животновъдството са водещ отрасъл в общината, ето защо тазгодишният носител на отличието е ангажиран именно в тази сфера. Това е Младен Асенов Демиров - земеделски производител с най-много обработваеми площи на територията на общината. Станимир Радевски връчи почетен плакет, диплом и картина на местен художник на носителя на юбилейната награда. След официалната част празникът продължи с хоро, поведено от танцьорите на фолклорен ансамбъл "Детелини".