Какво ни пречи да изваем плосък и стегнат корем

Животът

09-09-2013, 06:00

Снимка:

sportlements.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Ето в какво не трябва да вярвате!

Едва ли има жена, която да не мечтае за плосък корем, ако може и с добре оформена мускулатура. Проблемът е, че това се постига с много труд и често дамите се предават, особено когато трябва да изваят долните коремни мускули. Други пък са стриктни в упражненията и режима си, но се оказва, че вярват в митове и дори дисциплината не може да им помогне да постигнат съвършения корем-мечта, пише tialoto.bg.

Ето в какво не трябва да вярвате, за да работите успешно за своя плосък и стегнат корем:

Повече коремни преси = по-стегнат корем

Истината е, че всеки има коремни мускули. Те просто са скрити под слоевете мазнини и кожа. Ако искате да ги извадите на показ, първо поработете за изгаряне на мазнините. Така че не се обсебвайте с коремните преси. Те са задължителни за тонус и здравина на стомаха, но дори да правите хиляди, това не ви гарантира „плочки".

Пълен глад означава сериозно отслабване

Понякога човек си мисли, че ако не яде, ще отслабне бързо. Това му се струва логично, защото ниският или никакъв прием на калории, води до намаляване на килограмите. Това, което обаче забравяме е, че организмът е нещо комплексно и гладът може да доведе до забавяне на метаболизма, което логично забавя и процеса на отслабване.

Така че зарежете гладуването! Хапвайте по-малко, но често. Намаляване на количеството храна и увеличаване на бройката хранения може да е ключът към вашето вталяване!

Хапчета и добавки

Да, доста продукти претендират, че могат да направят чудеса с тялото ви. Но не им вярвайте! Могат единствено да изпразнят джоба ви. По-добре изгорете някоя и друга калория с повечко движения и активности, отколкото с някакви хапченца.

Диетични продукти

На доста храни в магазините пише, че са диетични. Но те често съдържат рафинирана захар и куп ненужни съставки за тялото ви. Ако започнете да изчислявате грамажа на самия продукт, ще видите, че често изчислен с описаните на опаковката калории, той не е никак диетичен.

Внимавайте какви продукти си пазарувате и по-скоро се придържайте към диетичния си режим.

Избягвайте въглехидрати, за да имате плосък корем

Постоянно ни убеждават, че въглехидратите са враг на диетите. Важно е да присъстват всички групи храни, но да има баланс. Въглехидратите се разграждат по-бавно и ви държат по-дълго сити, така че не трябва да ги изключвате от менюто си.

Освен това има здравословни въглехидрати - пълнозърнести храни, боб, плодове и зеленчуци. Здравословните въглехидрати се усвояват бавно, помагат да се чувствате сити за по-дълго време и поддържат кръвната захар и нивата на инсулина стабилни.