Созопол и Несебър – сами на върха във "В" група

Спорт

09-09-2013, 09:38

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Тази събота е регионалното дерби между Несебър и Мастер

Продължават силните игри в трета дивизия на местите тимове. В петия кръг, който се игра през уикенда, Созопол, Несебър и Мастер записаха ценни победи, които запазиха отличните позиции, които отборите заемат във временното класиране на групата.

Созопол сътвори истинска голеада в мача си със Загорец като го победи с 6:3. Цели 9 гола видяха зрителите в старинния град, а трябва задължително да се отбележи, че от мач на мач публиката в Созопол става все по-многобройна, за което допринася силната игра на отбора. Само като илюстрация за това служи и головата разлика на тима след 5 изиграни кръга – 27:8 и 13 точки в таблицата за временното класиране.

Същият актив от 13 точки и също без загубена среща до момента има и другият кандидат за влизане в Б група – Несебър. Поредната победа за делфините бе срещу новака Стралджа като гост. Несебърци си тръгнаха с чиста мрежа и повече от убедителното 4:0, което ги утвърди в челото с равен брой точки със Созопол.

И третият бургаски тим се представи добре в последния кръг. Мастер победи минимално с 1:0 Розова Долина след много пропуски на нападателите. Все още отборът не може да покаже играта и резултатите, които се очакват от него, но с всеки изминал мач момчетата на Ангел Стойков играят с повече самочувствие и няма да е далеч времето, в което отборът отново ще е сред лидерите в първенството. След 5-тия кръг Мастер заема 6-то място в класирането с актив от 9 точки.

Тази събота е регионалното дерби между Несебър и Мастер, което със сигурност ще събере много публика на градския стадион в Несебър. Созопол пък приема Миньор Раднево в неделя. Преди това отборът на Румен Димов ще изиграе финал с Марица за класиране на 1/16 финалите за Купа България.