„Софийска вода” започва мащабен ремонт по булевард „Сливница“

Мисия София

09-09-2013, 10:09

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Част от София без вода на 10 септември

На 9 септември 2013г. „Софийска вода” започва мащабен ремонт по I-ви водопроводен ринг.

Ще бъде подменен спирателен кран под бул. „Сливница“ в близост до ул. „Дунав“, съобщават от дружеството. Предвижда се и изграждане на надземна връзка над Владайска река, която свързва източната със западната част на водопровода. Проектът е на стойност 140000 лева и се предвижда да приключи до средата на месец октомври тази година.

По време на строително-монтажните работи няма да бъде нарушено водоснабдяването в района. Ремонтните дейности обаче налагат поетапно затваряне на части от уличните платна на булеварда и временна реорганизация на движението. По време на цялата реконструкция то ще бъде само частично ограничено.

„Софийска вода” предварително се извинява за причиненото неудобство, което е възможно да причини струпване на МПС, особено в натоварените часове и умолява водачите да имат предвид започващите строително-монтажни работи.

I-ви водопроводен ринг захранва централната част на столицата от резервоар „Лозенец“. Ремонтът е наложителен, поради нарушената функционалност на основното съоръжение. След него ще е възможно да се пристъпи към ремонта на разрушени части от резервоар „Лозенец” , без да се причини безводие с дни в централната градска част на София.

Дългосрочно се цели намаляване на авариите и ограничаване на броя на засегнатите клиенти при евентуални спирания на водата, които „Софийска вода“ иска да предотврати . Броят на авариите по ВиК мрежата на столицата през 2013 г. е намалял с 20% в сравнение с 2012 г. Към края на следващия регулаторен период 2014 – 2017 г. се очаква те да намалеят с 1/3. През последните десет години дружеството е инвестирало над 408 млн. лева във ВиК системата на концесионната област.