Седмица на Пожарната

Стара Загора Лайф

09-09-2013, 12:00

Снимка:

ОД на МВР Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Предстоящият професионален празник на българските пожарникари – 14 септември ще бъде тържествено отбелязан от ОУПБЗН – Стара Загора чрез провеждането на редица мероприятия в седмицата от 9 до 13.09.2013 година

От днес можете са видите Пожарната отвътре в Седмицата на отворени врати, която продължава до 13.09.2013 година. Всички граждани от старозагорска област ще могат да посетят Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението”(РСПБЗН) в Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Павел Баня, Опан, Гурково, както и група  Група „Спасителни Дейности” при ОУПБЗН. Предвидени са среща с ветерани и бивши служители от органите за пожарна безопасност и защита на населението.
На 09, 10, 11 и 12 септември 2013 година  приемните за граждани ще бъдат открити от 09:30 ч до 12:00 ч.
От 09.09. до 13.09.2013 година  от  09:00 ч пред Районна служба „Пожарна безопасност  и защита на населението” ще бъде проведено демонстративно занятие–„Построяване на водопроводна шлангова линия по автомеханична стълба за гасене на пожар в горим покрив”.
В същия период пред сградата на РСПБЗН ще бъде представена изложба, съдържаща архивни снимки за историята на противопожарното дело на Стара Загора. На видео екран непрекъснато ще се излъчва снимков и видео материал от живота на службата, работата с „Младежките противопожарни отряди”, „Пожароприложен спорт” и информация за по-големи пожари на територията на община Стара Загора.  Ще бъдат раздавани брошури и листовки с актуална информация правилата за пожарна безопасност, както и такива съдържащи информация за действия при пожари, наводнения, земетресения и други бедствия.
На 11.09.2013 година от 10:00ч ще бъдат положени венци и цветя на паметната плоча на загиналите пожарникари от „Брикел” ЕАД гр.Гълъбово.
От 12.09 до 14.09.2013 година представителният отбор по пожароприложен спорт на ОУПБЗН– Стара Загора в състав от 11 души с ръководител гл. инсп. Георги Иванов –началник сектор ”Пожарогасене и спасителна дейност” ще вземе участив в провеждащия се за първа година турнир купа „Тримонциум” в  град Пловдив.
Тържественото честване на Професионалния празник на българските пожарникари ще бъде отбелязано на 12 септември от 10:00 ч пред сградата на РСПБЗН – Стара Загора. Началото ще бъде дадено с тържествено приветствие от началника на ОУПБЗН- Стара Загора комисар Стоян Колев и началника на РСПБЗН – главен инспектор Антон Колев. Отличилите се през годината с високи резултати и професионални успехи огнеборци  ще бъдат официално наградени. Кулминацията в празничния ден ще бъдат демонстрациите на възможностите на противопожарна техника от служители на РСПБЗН - Стара Загора и група „Спасителна дейност” при ОУПБЗН. Всички присъстващи отблизо ще наблюдават спасителна акция за изваждане на пострадал човек при ПТП от автомобил, действия с хидравлични инструменти за отваряне на вратата и обръщане на тавана на МПС; както и гасене на симулиран пожар на леснозапалима течност по различни способи чрез прахов пожарогасител и противопожарно одеяло и действие на дежурната смяна при гасене на пожар на височина.