Училища и градини готови за първия звънец

Мисия Пловдив

09-09-2013, 13:20

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ремонтите в Пловдив приключват

Училищата в Пловдив са готови за 16-ти септември. Районните кметове заявиха, че ремонтите на сградите са приключили, подновена е и уличната маркировка пред училищата. Двете нови детски градини и ясла в "Тракия" и "Южен" ще посрещнат малчуганите в средата на октомври.

В район „Тракия” стартира работа нова детска ясла, като предстои да бъде назначен персонал, дооборудване на сградата, както и да бъде издаден акт 15. Кметът на района Костадин Димитров се ангажира до средата на октомври детското заведение да заработи. Капацитетът му е за 8 групи, от които две-кърмачески, предаде радио Пловдив.

От днес тече тридневната процедура за набиране на служители и за новата детска градина „Котаракът в чизми” в район „Южен”. Кметът Валентин Василев каза, че до началото на октомври детската градина ще отвори врати за малчуганите, но до въвеждане в експлоатация на сградата предстои да бъдат изпълнени ВиК-връзките и доставено оборудване.

Напълно завършена и обзаведена е и новата детска градина „Рай” в район „Западен”, която тази учебна година ще посрещне децата за първи път, подчерта и кметът Димитър Колев.