Спортна фиеста пред блока

Животът

09-09-2013, 17:50

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Краят на ваканцията дойде в кв. „Изток” в Казанлък с надпревара по въртене на обръч, скачане с чувал и дърпане на въже (СНИМКИ)

Над 50 деца от блоковете 28, 29, 30, 31 и 32 в кв. "Изток" в Казанлък на възраст от 3 до 13 години, организирани от Инициативен комитет от родители, баби и дядовци, и ръководени от учителя по английски език в ХГ „ СВ.св. Кирил и Методий” Цветнин Станчев, си спретнаха истинска спортна надпревара в няколко дисциплини. Малките бяха подкрепяни от родителите си, а учениците, разделени в 5 отбора по 7 души с треньор най-ентусиазираната майка, се състезаваха в бягане  с чувал, зиг-заг бягане покрай топки за тенис, дърпане на въже, въртене на обръч и игра с топка. Спортната фиеста, сътворена с много желание, смях и малко сълзи, когато някой не стигне до финала, бе допълнена от участието на спонтанно сформиран отбор от татковци и дядовци, които премериха сили в дърпането на въже.
Отборът победител получи медали, както и капитаните на останалите тимове.
Тази чудесна инициатива, с която децата сложиха символичен край на лятната ваканция, една седмица преди новата учебна година, бе подкрепена от Община Казанлък.

Най-малките участници получиха лакомства и подаръчета от казанлъшки фирми. От името на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова 35-те състезатели от отборите на учениците бяха възнаградени за участието си с красиви подаръчни комплекти, съдържащи несесери за училище, които им бяха връчени от секретаря на Общината Ваня Иванова. Пред въодушевените от надпреварата деца и възрастни тя приветства инициативата, като начин децата да излязат от домовете си пред компютъра и телевизора, да спортуват, да се опознават и да бъдат приятели.