Камери ще следят пътуването ни по АМ "Тракия"

Региони

09-09-2013, 18:55

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Къде са "дежурните фотографи" на КАТ през седмицата

Експертите от Пътната агенция алармират за множество кражби на пътни знаци и мантинели

Пътната агенция и МВР са обсъждали и възнамеряват да поставят камери, които в реално време да дават информация за състоянието на магистрала „Тракия”, заяви пред журналисти директорът на „Развитие на пътната инфраструктура с бюджетни средства” в АПИ Георги Златев.
Той допълни, че към момента тази информация се получава по аналогов ред – има служители, които са изпратени на места, и информират за проблемите и състоянието на пътя. За поддържането на камерите и други принадлежности от пътната инфраструктура, имало един основен проблем – вандализъм.
„Днес, докато обхождахме пътя от село Говедарци до х. „Мальовица”, наши местни структури ни информираха, че знаци, които са сложени за опасни завои, за неравности, за ограничение на скоростта, два дни след като са сложени – вече са откраднати”, подчерта Златев.
По думите му всеки такъв пътен знак струва най-малко 150 лева, защото в тази сума влизат самият знак, тръбата, на която се монтира той, бетонът и трудът на служителите.
Мантинели по пътищата също били обект на кражба. На Подбалканския път са констатирани кражби на мантинела, всеки метър от която струва най-малко 80 лева. Златев увери, че веднага след като получат информация за липсващи части от мантинелите или пътни знаци, те биват възстановени.
„Призоваваме гражданите, ако видят някой неоторизиран да демонтира каквито и да било принадлежности от пътната инфраструктура – да сигнализират за това”, каза още експертът от АПИ.