Фен на "Ботев" напсува протестиращи (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

09-09-2013, 19:56

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Изписаха "ОСТАВКА" на 13-метров трибагреник

Поизнервен фен на ФК "Ботев" скочи на протестиращ в центъра в Пловдив. Мъж с жълто-черна фланелка се ядоса на събралите се хора срещу кабинета "Орешарски". Махай си свирката, не искам да те слушам, изригна ботевистът срещу демонстрант. Униформени бързо грабнаха недоволния и го отдалечиха от протеста.

Пускат провокатори, обясниха демонстрантите срещу правителството.

30-ина пловдивчани се събраха тази вечер пред сградата на общината, за да отбележат "кървавия 9-ти септември". Накрая ще ги победим. Колкото сме по-упорити, толкова повече ги е страх, каза Христо Марков.

Известният музикант Огнян Видев пък заяви, че 9-ти "е най тъмната дата в нашата история". Ще свирим, докато не отсвирим червените, закани се китаристът.

Протестиращи разказаха, че по думи на съпругата на Видев той отказал хонорар от 1200 лева за концерт в НДК, за да свири днес в Пловдив.

Петиция с 20 004 подписа е изпратена до Европейския парламент. В нея се настоява за оставка на правителството и отстраняване на областния управител Венцислав Каймаканов. В отговор от Европа пише, че документът ще бъде разгледан, "но може да отнеме относително продължително време, поради високия брой получени петиции".

В обновена подписка парафи са положили близо 1020 пловдивчани. Наред с оставки се иска и  да се направи Музей на насилието в бившите килии на ДС, които се намират в днешното подземие на община Пловдив.