Над 500 билета продадени за туристическия рейс

Мисия Бургас

10-09-2013, 06:10

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

От понеделник: Обиколките с туристическия автобус само по заявка

Първоначално цената на билета бе 2 лв., но сега е един лев във всяка посока

526 билета са продадени за месец от пускането на атракционния автобус на Бургас, съобщи за инж. Петко Драгнев, директор на общинското предприятие "Бургасбус". Автобусът бе пуснат в началото на август и днес преустанови всекидневния си маршрут, които обхващаше интересните забележителности и природните дадености в Бургас, предаде радио "Фокус".

10-15 души средно на ден са се възползвали от туристическата услуга за този период, обясни инж. Драгнев. От днес автобусът ще може да се използва след предварителна заявка, най-вече от туроператорски фирми, като връзката става чрез Туристическия информационен център или на диспечерските телефони на общинския превозвач.

Първоначално цената на билета бе 2 лв., но сега е един лев във всяка посока, разясни инж. Драгнев. Атрактивното возило е с демонтирани стъкла, за да бъде пътуването през лятото по-удобно и приятно. Възобновяването на ежедневния маршрут на автобуса ще бъде най-вероятно през май месец следващата година. 
Първоначалната спирка бе Автогара „Юг”, а основните спирки – Морското казино, Фестивала на пясъчните фигури, Южно Атанасовско езеро и обратно.  Обмисля се да се работи по-активно с туроператорските фирми, които да промотират атрактивната туристическа услуга на Бургас.