Апостол Апостолов - Поли натиска чиновници да подкрепят Орешарски

Региони

10-09-2013, 08:37

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кой плати на контрите да ни вземат държавата?

Под натиска на кмета на Община Симитли Апостол Апостолов–Поли чиновниците от администрацията са сложили подпис под организираните от БСП подписки в подкрепа на кабинета „Орешарски” и за сваляне на президента Росен Плевнелиев.

Подписали се общински чиновници съобщиха в редакцията ни, че цялата общинска администрация е привиквана в кабинета на Апостолов, за да подкрепят двете подписки, съобщава Югозапад News. Хората са заплашвани, че ще бъдат уволнени, близките им също ще бъдат подложени на преследвания и репресии, ако откажат да се подпишат.

В Община Симитли отдавна се работи така, признават служителите – който не е съгласен с кмета Апостолов, е заплашван или изхвърлян от работа.

Акцията по събиране на подписи за искане свалянето на президента Плевнелиев, както и в подкрепа на Орешарски, върви с пълна сила в цялата община, разказаха още чиновниците, пожелали анонимност. БСП заплашва възрастните хора, че няма да получат въглища за зимния сезон, а в миньорския град това е единствената възможност за евтино отопление. Под списък, изготвен от чиновниците на Апостолов в социалната служба, емисари на БСП вървят от къща на къща и принуждават симитличани и хората от прилежащите села да се подпишат.

По същата схема, с репресия и натиск, голяма част от общинските служители са били принуждавани да заключат служебните си кабинети и под строй да се качат в автобуси и да бъдат закарани в столицата на митинги в подкрепа на кабинета „Орешарски”.