Светла комунистическа дата посрещнаха във Видин

Региони

10-09-2013, 09:14

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Истината за преврата на 9 септемри 1944г

И в област Видин вчера празнуваха, пише Северозапад news.
Поръчани бяха венци, цветя. И как не, след като 9 септември е „начало на една уникална по своите мащаби и резултати социална трансформация в България”. Тези думи, заливащи вчера нета вчера, бяха публикувани от името на Министъра на външните работи.
Впрочем, всенародното честване на великата комунистическа дата си е традиционно за Видин, и без да имаме словоохотливи министри. В червената община Брегово например, се прави всенароден празник, опъват се софри достойни за Гинес, а видни комунистически шефове плащат мръвките. Там са посрещнали важен гост – депутатът Филип Попов. Този, същият младеж, който посрещна пътуващия рехав контрапротест във Видин през уикенда. Г-жа Мая Манолова направи някакво изказване по повод протестния туризъм, но Попов или не го е чул, или си мисли, че във Видин не са го чули.

Не знаем обаче, защо областната организация на БСП толкова се изложи при посрещането на професионалните контрапротестиращи. От това, което четем в социалните мрежи, на площада е имало 50 пенсионери, макар че според присъстващи в цифрата влизат и случайно попадналите на мястото сватбари. Някои медии обявиха, че са присъствали 100 човека, те, според видинчани, явно освен присъстващите, са броили и бастуните им.
Защо се стигна до този червен резил във Видин ще излезе наяве рано или късно и със сигурност ще го споделим с вас.

Иначе вчера следобед в областния център поднесоха венци пред Паметника на свободата, построен в чест на загиналите партизани. От името на признателните потомци, разбира се, т.е от видните местни комунисти. Те сънуват повторението на този славен ден, със всичко, което е донесъл на България – Народен съд, ТКЗС – та и манифестации, плюс големия червен брат.

Държим да подчертаем обаче, че на 6 септември – Деня на Съединението, червени депутати във Видин не просто нямаше, нямаше и стръкче зеленина от тяхно име. Сигурно са се готвили за по-големия си празник. Цветя по повод Съединението нямаше и от т.н „граждански движения”. Както писа вчера един от местните вестници, тия движения ги бива само да лаят и да напират за срещи с властта. Не на ползу роду, а изключително в свой интерес – да се легитимират и рекламират. Сега предварително се извиняваме и слагаме червена точка, като уточняваме, че цитираме видинския вестник: „... щото по друг начин не могат да изкарат кучка от бъзак, камо ли гражданин на мероприятие..” Та те това горното не е за гражданите, а за водещите им, пардон – водачите им. Ама и ние сме хора, правим грешки..