4 години затвор за пиян баща, убил дъщеричката си

Животът

10-09-2013, 15:05

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Малката Мишел загина в скута на баща си при катастрофа

Пловдивският окръжен съд осъди 42-годишния Ангел Илиев на четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Той няма право да управлява МПС за срок от пет години.

На 18 март миналата година Ангел Илиев причини нелепа катастрофа, при която загина шестгодишната му дъщеричка Мишел.

Същият ден бащата бил в Съединение, където той и бившата му съпруга стопанисвали известния ресторант „Двата ореха” . В следобедните часове изпил голяма количество алкохол. Към 16 часа се качил на шофьорското място в „Мерцедес 200Е” и в скута си сложил 6 – годишната си дъщеря Мишел. На ул. “Трети март” на изхода на града  с висока скорост се блъснал в уличен стълб и убил детето на място. Момиченцето починало от масивни травми на вътрешните органи.

От силния удар бетонният стълб бил прекършен в основата. Направената експертиза е отчела 2,43 промила алкохол в кръвта му.

На местопроизшествието пристигнали екипи на полицията, на „Граждански защита” и „Спешна помощ”. Наложило се лявата странична част на автомобила да се разреже, за да извадят тялото на детето и бащата от купето. Лекарите констатирали смъртта на Мишел, а Илиев бил откаран в болница.            

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава обстоятелствата, описани в обвинителния акт, поради което му се налага по-ниско наказание.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.