Училищата в София са готови за 15 септември

Мисия София

10-09-2013, 16:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Днес бе проведена работна среща за готовността на институциите за започване на учебната 2013/2014 година

 Във всички учебни заведения на територията на област София-град има готовност за откриване на учебната година. Това заяви Ваня Кастрева, началник на РИО София-град, съобщиха от Областната управа на София.

Днес бе проведена работна среща за готовността на институциите за започване на учебната 2013/2014 година на територията на област София. На срещата присъстваха Росен Малинов – областен управител на област София, зам.-областните управители, както и представители на Столична община, Регионален инспекторат по образованието София-град, СДВР, Столично управление Пожарна безопасност и зашита на населението, Столична регионална здравна инспекция.

Осигурени са учебници, учебни помагала и училищна документация. Ремонтите ще продължат в десет столични училища, но ще се предприемат действия за осигуряване на нормален учебен процес. Гл. инспектор Костадинов от отдел Пътна полиция към СДВР информира за извършени огледи и обследване на училищата в района на град София и малките населени места в близост до столицата. При проверките са констатирани липси на пътни знаци, освежени пешеходни пътеки, предпазни огради, улично осветление. За всички констатирани нарушения свързани с безопасността на движението и безопасността на децата са информирани съответните отговорни служби и са отправени предписания за отстраняването им. От Дирекция ``Транспортна инфраструктура`` в Столична община поеха ангажимент, че до 15 септември 2013 г. ще бъдат приключени дейностите по възстановяване на пътните знаци и пътната маркировка в районите на учебните заведения. От СУПБЗН представиха обобщен доклад относно пожарната обезпеченост на учебните и детските заведения. В не малка част от проверените обекти има констатирани проблеми, а според ръководството на СУПБЗН голяма част от тях, особено тези от строително-технически характер са непосилни за изпълнение от страна на учебните заведения, без финансовата и логистичната подкрепа на собственика им (почти във всички случаи Столична община).

В края на срещата областният управител Росен Малинов подчерта, че екипът на Областната администрация е готов да съдейства и ще подкрепи всяко конструктивно предложение за гарантиране на пълно спокойствие и настроение на децата и техните родители в първия учебен ден.