Станимир Димитров с глоба и наказание за 1 мач

Спорт

10-09-2013, 18:53

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

За нанесена обида към длъжностно лице, ДК налага на ПФК Литекс имуществена санкция в размер на 4000 лева

Дисципа наказа помощник треньора на нафтата Станимир Димитров да не ръководи тима от резервната скамейка за 1 мач и да плати глоба от 500 лева за случаят в тунела на стадиона в Стара Загора.  Мартинс и Караджов от Берое, които се сбиха в тунела на стадиона в Стара Загора, отнесоха по 2 мача и съответно по 500 и 1000 лева глоби.

Ето и цялото решение на комисията, както и това по казуса след мача Черноморец Литекс, който предизвика гневното писмо на акулите до медиите и БФС.

По отложена за разглеждане проява на Станимир Георгиев (конд. треньор на ПФК Нефтохимик) на полувремето от срещата ПФК Берое – ПФК Нефтохимик (7-ми кръг на „А” ФГ), на основание чл.34 ал.1, т.6, за бурна реакция към длъжностните лица и провокативно поведение, ДК наказва Станимир Георгиев с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

По отложено за разглеждане случилото се след срещата ПСФК Черномоерц Бургас – ПФК Литекс (7-ми кръг на „А” ФГ), на основание чл.36 ал.1, т.1, буква „а”, предложение 1 във връзка с чл.16, ал.1,за нанесена обида към длъжностно лице, ДК налага на ПФК Литекс имуществена санкция в размер на 4000 лева.

Странно е как цял един футболен клуб ( в случая ПФК Литекс ), може да нанесе обида на длъжностно лице, но така е преценила комисията. В случая става дума за конкретно лице или лица от въпросния клуб, но кои са те, само комисията си знае.