Работник отмъсти на шефа си, източи 35 бона от фирмата му

Най-доброто от печата

11-09-2013, 05:53

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Имал да му дава 5 хиляди лева за дървен материал

Работник във фирма за производство на дървени палети източил над 35 хиляди лева от своя началник, съобщи marica.bg.

Историята на служителя Иван и началника му Петър започнала още през 2010 година в Ракитово. Тогава Петър предложил на приятеля си да започне работа при него и го натоварил със задачата да следи производствения процес и да надзирава работниците.

След като навлязъл в работата, Иван предложил на шефа си да му съдейства да продава палетите, които той произвеждал за фирма “Тимбър” ООД - Исперих. Босът не се поколебал и се съгласил. Преговорите за доставките и предоставянето на самите палети се организирали изцяло от Иван. Той ръководел всичко от целия контакт, през уговорката с шофьорите до товаренето и писането на фактури.

В началото всичко вървяло като по мед и масло. Идвал камион на “Тимбър” ООД, товарели палети, издавали фактура от фирмата на Петър и след това парите пристигали по банкова сметка.

През май 2010 година обаче имало забавяне на плащанията от страна на фирма “Тимбър” ООД. Петър веднага привикал Иван, който от своя страна казал, че фирмата имала някакъв проблем със забавени плащания, но всичко е наред. Към края на същата година пари така и не дошли.

Притесненият шеф направил писмено запитване до фирмата, за да потвърдят тяхното задължение към неговото дружество относно годишното приключване, но за негова голяма изненада и учудване оттам му отговорили, че всички сметки са изчистени и парите са преведени на другата му фирма - “Витурстрой” ЕООД.

Това дружество обаче нямало нищо общо с фирмата на Петър. Оказало се, че през цялото време хитрият Иван изпращал фактури от името на “Витурстрой” за извършените доставки, като обяснил на “Тимбър”, че това е друга фирма на Петър, тъй като първата има запорирани сметки.
Така в продължение на няколко месеца клиентите превеждали пари по чужда сметка, които Иван прибирал чевръсто в джоба си. Източените пари възлизали на повече от 35 хиляди лева.

Иван от своя страна обещал, че ще върне парите, но след като не го направил, бил даден на прокурор.
Пред съда мъжът обяснил, че извършил кражбата, тъй като работодателят му имал да му дава близо 5 хиляди лева за дървен материал, които така и не си получил. На първа инстанция съдът във Велинград даде на Иван осем месеца условно с изпитателен срок от 3 години и осем месеца.