Пестим стотачка от учебници втора ръка

Най-доброто от печата

11-09-2013, 06:31

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бележниците на промоция във „Фейсбук"

 
Проверяват ударно физкултурните салони
Започва масова проверка на всички училищни физкултурни салони и басейни в страната. Директорите трябва да попълнят онлайн анкети, в които да опишат състоянието на спортната база, с която разполагат в школата си. Проверката е част от проучване на Министерството на образованието за наличието и състоянието на физкултурните салони, откритите басейни и спортни площадки.

 

Освен това от тази учебна година директорите ще трябва да се отчитат всеки месец за състоянието на училищните си дворове. Отчитането ще става чрез онлайн анкети. Целта е състоянието на спортните съоръжения да се проверява редовно, за да бъдат безопасни за учениците.
 
37 000 поискаха помощи за първолаци
37 000 семейства вече са поискали помощ за първолаци. От Агенцията за социално подпомагане очакват броят им да достигне до 45 000. Кабинетът увеличи средствата от 150 на 250 лева. С тях родителите могат да купят тетрадки и дрехи на децата си. Право на помощи имат семейства, които през последните 12 месеца са имали доход до 350 лв. на член от семейството. Миналата година това условие важеше за деца с увреждания, полусираците и хлапетата, отглеждани в приемни семейства. Ако социалният работник открие неточност в подадената документация, родителите имат 14-дневен срок, за да направят корекцията. Крайният срок за подаване на документи е 30 септември в отделите „Социално подпомагане”.