"Петлите" тръгват на национално турне, подкрепено от министъра на културата

Бургас Лайф

11-09-2013, 13:40

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Петър Стоянович и кметът откриха три изложби, част от фестивала "Четящият човек"

Стартира ново турне на Танцова формация “Петлите”. Подробности за него съобщиха ръководителят на групата Георги Димитров и режисьорът Симеон Димитров. За да изразят подкрепата си, до тях седнаха кметът Димитър Николов и министърът на културата Петър Стоянович, под чийто патронаж се провежда турнето.

“България е длъжна на своите млади хора. Трябва да направим така, че те да излязат на европейския и световен пазар на талантите. Трябва да наложим българското като едно от хубавите лица на европейската цивилизация”, каза министър Стоянович, който застава с авторитета си зад инициативата.

Третото национално турне на ТФ "Петлите" се нарича "Пеем и танцуваме, за да не плачем". Това е заглавието на мюзикъла, който е основна част от неговата програма. Той разказва историята на изоставено в дом дете. Участниците са 15 души. Мюзикълът вече е имал своята премиера в Хасково и ще обикаля страната до края на ноември. Бургаското представление ще е на 19 септември в ДТ “Адриана Будевска”.

Час преди пресконференцията-промоция на турнето, министърът на културата Петър Стоянович и кметът Димитър Николов откриха три изложби, част от програмата на фестивала “Четящият човек”:

 Библиофилски книги с авторски произведения на художници, със специалното участие на Калин Донков

Екслибрис

Българският комикс се завръща.

Министър Стоянович отново потвърди добрите шансове на Бургас да представи България в инициативата Европейска столица на културата 2019, заради истински стойностните събития, които се организират в града.