700 енергетици ще спортуват в Албена

Спорт

11-09-2013, 13:43

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

XI издание на спартакиадата включва 16 спорта

700 енергетици от 16 родни дружества ще вземат участие в започващата на 12 септември (четвъртък) в Албена, Национална работническа спартакиада на енергетиците, информират от пресцентъра на ваканционното селище. XI издание включва 16 спорта – волейбол, мини футбол, бридж, баскетбол, бадминтон, тенис, лека атлетика, спортна табла, плажен волейбол, дартс, стрелба, петанк, тенис на маса, теглена на въже, шахмат и плуване. Организатор на мащабната спортна проява е Националната федерация на енергетиците, председателствана от Георги Петров. Събитието се провежда с партньорството на Турист Спорт Холидейз ЕООД и БСФДЛРГ, както и с любезното домакинство на КК „Албена”.

Участниците пристигат днес, а техническата конференция е тази вечер от 18.30 ч. Официалното откриване, на което ще присъства Пламен Димитров – президент на КНСБ, е насрочено за 12 септември от 20 ч. Програмата включва и конкурс Мис и Мистър Енергетици, който ще бъде на 13 септември от 21 часа на басейна на хотел „Лагуна Бийч”.

В отделните спортове най-добрите ще получат купи, индивидуални награди и приз за феърплей. В Албена ще бъде определен и комплексният победител сред дружествата.