Иде "На Хорото под Тепето" 2013! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Мисия Пловдив

11-09-2013, 16:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Над 400 любители на народните танци се събират в Пловдив за уникалния фестивал

Наближава 4-то издание на единствения по рода си фолклорен фестивал за любители на народните танци "На Хорото под Тепето" в Пловдив.

По традиция събитието се провежда в парк "Отдих и култура". Тази година то започва на 14 септември, събота. Организатори отново са Школа за народни танци "Луди Млади" и Община Пловдив. Plovdivutre.bg са медийни партньори на фестивала.

С всяка изминала година "На Хорото под Тепето" добива все по-голяма популярност. На предстоящото издание участие ще вземат над 15 групи от цялата страна. Над 400 участника от София, Смолян, Пазарджик, Първенец, Елена, Бистрица, Свиленград и други населени места ще представят своите клубовете си и ще се борят за награда. Въпреки че има конкурсен характер, основната цел на фестивала е да обедини възможно най-много почитатели на родния фолклор, които заедно да се забавляват и наслаждават на разнообразието и красотата на нашите танци.

Всяка година организаторите добавят по един нов елемент в програмата. Този път това ще е всеобщо финално хоро, различно от традиционното право българско хоро, с което сме свикнали да се закриват събития от подобен характер. Изборът е паднал на Маломирска суста от Тракийска етнографска област, като за улеснение при разучаването му от Школа "Луди Млади" са подготвили демо видео. Вижте го!