Искаш работа, ела на Job Fair

Мисия Пловдив

11-09-2013, 16:24

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На 27 септември от 10:00 часа в Университета по хранителни технологии Пловдив ще се проведе за втора поредна година кариерният форум “Job Fair”, като мотото на събитието за 2013 е „Ела и намери пътя към успеха “. Неговата цел е създаване на подходяща среда за среща и обмен на информация между мотивирани и можещи млади хора и представители на напредничави компании, които търсят подходящи служители и стажанти за своите вакантни позиции.

Официални гости на събитието ще бъдат уважавани представители от държавната и местната власт: вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева и заместник министърът на труда и социалната политика Росица Янкова.

Даниела Сечкова, ще изнесе презентация на новата система за стажове в администрацията. Тя е и координаторка на проекта.

Какво ви очаква на Job Fair Пловдив:

"Малко за фирмите"

Фирмите, които ще вземат участие във форума са разнообразни, като ще има представители, както от производствената сфера, така и от сферата на услугите.

"Казуси и игри"

В рамките на събитието младите посетители на Job Fair ще имат възможност да използват и доразвият своите натрупани знания и умения, като се включат в решаването на интересен корпоративен казус, симулиращ основните процеси в едно предприятие. Участниците ще се сблъскат с различни предизвикателства като работа в екип, взимане на своевременни и адекватни решения и презентиране пред аудитория. Казусът би представлявал интерес за хора с познания в следните направления: маркетинг и реклама, мениджмънт, човешки ресурси, производство и пласмент и информационни технологии.

Казусът е цялостна методология, изготвена ( и в момента ) от Младежки Информационно - консултантски център Пловдив Област специално за нуждите на Job Fair. В нея се включват методи от неформалното образование и формалното образование.

Работи се в група от 20 - 25 участници, които биват "изпитвани" с помощта на различни интерактивни методи за бързо показване и развиване на "меки" умения, като - работа в екип, гъвкав начин на изказ, разрешаване на конфликти, умения за убеждаване и др. (на кратко "личностни модули")

След преминаване на по - горните модули за обучение на участниците се включват и така наречените казуси, които са реални проблеми от организации.

Групата се разделя на пет малки под групи, които решават заедно казусите. Всяка група представлява едно от пет различни звена на една фирма (производство, HR, Маркетинг, Висш мениджмънт, IT отдел). Идеята на казусите е да се покаже, какви умения се развиват по време на такива обучения. Целта е бизнеса и потенциалните служители да започнат да говорят на един език, като се дефинират нужните уменията, знанията и компетенциите и какво се включва в тях при кандидатстване за работно място и евентуална бъдеща позиция.

Събитието се реализира от Младежки информационно – консултантски център Пловдив Област и от Неформална група „Искам да работя и живея в България”, с официалната подкрепа на Община Марица и Община Пловдив. Job Tiger ще проведат обучение на 24 септември в сградата на Община Марица, с което ще помогнат на младите хора да се представят ефективно пред потенциалните си работодатели на Job Fair Пловдив.