Нов туристически сайт за София

Мисия София

12-09-2013, 00:06

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Статистиката сочи, че през 2012 г. София е посрещнала 832 453 гости, от които чужденците са 488 086. В сравнение с предходната година, има увеличение от 11% на броя на туристите. Това каза вчера кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на новия електронен сайт www.visitsofia.bg, в присъствието на заместник-кмета Ирина Савина.
Тази тенденция се запазва и през първото шестмесечие на 2013 г. - София е посетена от над 440 000 туристи. Като цяло тенденциите през последните няколко години говорят за плавен, но за сметка на това постоянен ръст на броя туристи. Това, което прави впечатление на посетитилите туристи за тази година е, че в топ пет се нареждат туристите от Италия, каза също кметът Фандъкова.

 София е най-търсена дестинация от туристите от Гърция, Германия, Великобритания, Италия и Турция.

Сайтът показва най-големите туристически атракции в София в модул TOP 10. Тук са включени базиликата „Света София”, храм.паметника „Св.Алексанзър Невски”, Боянската църква, ротондата „Свети Георги”, Националния археологически институт, Народния театър „Иван Вазов”, площад Народно събрание и др. За по-пълното им представяне, към всеки обект е прикачена триизмерна разходка. Чрез нея всеки може да разгледа обекта отвън, да влезе вътре, да се качи по стълби, да отвори врати и т.н.
- На сайта са представени и МАРШРУТИ, които ще помогнат на туристите да опознаят София на един дъх, да се включат в поклоннически път или да обиколят уникалните храмове и манастири на Софийското Светогорие.
- Организаторите на БИЗНЕС И КОНГРЕСНИ СЪБИТИЯ ще намерят информация за възможностите на София да бъде домакин на големи прояви и събития с международно значение.
- В тази начална версия на туристическия сайт информацията е представена на БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ ЕЗИК. Предстои въвеждане на други езикови версии.
- В ЕЛЕКТРОНЕН КАТАЛОГ са показани рекламно-информационите материали на СО в различните езикови версии, с възможност за разглеждане и сваляне.
- Сайтът съдържа полезна информация за туристите: визов режим, банки, бензиностанции, правила за паркиране, важни телефони и др.
- Показана е ДОСТЪПНА СОФИЯ с информация за обекти, които позволяват достъп и придвижване на хора в неравностойно положение.
- Разходите за изграждане на сайта са общо 14 688 лв.