Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

12-09-2013, 06:26

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Преди обед ще е слънчево, след пладне - отново дъжд

Добро утро, Пловдив! Според синоптиците днес преди обяд над страната ще преобладава слънчево време. Около и след пладне от запад отново ще се заоблачи и на много места в Западна и Централна България ще превали и прегърми. В източните райони от страната ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд облачността и там ще се увеличи и на много места, главно в масивите от Западна България ще превали и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите части и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

Община Пловдив ще представи своя проект "ОБРАЗОВАНИЕ – ЗА РАВЕН СТАРТ". Инициативата се реализира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Пресконференцията ще се проведе от 10:00 часа в Заседателната зала на община Пловдив.

В същата зала от 12:00 часа легендарната Нешка Робева  ще даде пресконференция по повод последния си творчески проект "Кармен от "Факултето". Спектакълът ще бъде представен за първи път в Пловдив на 19.09.2013 г. от 20:00 часа на Античния театър.

Световноизвестният американски неврохирург, онколог и педиатър проф. Бенджамин Карсън гостува днес в МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – Пловдив. Там той ще изнесе лекция на тема "Допустимо поемане на риск в неврохирургията". Студентите ще могат да се докоснат до "надарения от Бога" медик от 11.00 часа в  Пета аудитория на Аудиторния комплекс.

От 10.00 часа, в заседателната зала на Община Куклен ще се проведе кръгла маса - дискусия във връзка с изготвяне на план за развитие за периода 2014-2020 г. Властите приканват всички граждани, работодатели и институции да се включат със свои идеи и предложения в дебата.

Днес в Пловдив стартира четвърто издание на Международния Видео фестивал “Фасада", който ще продължи до неделя. Откриването е в 20:00 часа на три места: в Лапидариума до Балабановата къща в Старинен Пловдив, пред кметството в район "Тракия" и на Братската могила в район "Западен". Програмата на фестивала можете да видите ТУК.

В програмата на Сцена на кръстопът днес от 19.30 часа е премиерата на моноспектакъла на Диян Мачев "Речта на селския крал" от Румен Леонидов, режисьор Елин Рахнев.