Проверяваха центровете за социални услуги в областта

Мисия Добрич

12-09-2013, 14:50

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Според зам.областният управител трябва да има системен контакт със социалните заведения

Комисия назначена със заповед на Областния управител и с председател ресорният заместник Исмет Абил, направи обход и се запозна на място със състоянието на социалните услуги, предоставяни в общините Балчик, Каварна и Шабла. Посещението бе в резултат на взето решение от Звеното за мониторинг и оценка в началото на месец септември, съобщават от областна управа.

         В община Балчик комисията е посетила Център за настаняване от семеен тип за деца (предвиден за настаняване на децата от дома в Крушари),  Център за обществена подкрепа и Домашен социален патронаж.

В община Каварна са посетени Социалният патронаж и Дом за възрастни хора с умствени изостаналост „Св. Пантелеймон”  с. Св. Никола. В община Шабла е посетен Центъра за обществена подкрепа /който предстои да бъде открит/. С кмета на общината проф. Райна Бърдарева е обсъден въпросът за евентуално откриване на Кризисен център на територията на общината.

         Заместник областният управител, сподели, че по време на обиколката са направени известни забележки, които ще бъдат отразени съответно в протокола от извършената проверка. Според Исмет Абил обаче, по-важното е да има системен контакт с тези социални заведения, за да се знае тяхното състояние и да може да се оказва съдействие по отношение на качеството на услугите.