Втора среща на „Република БГ” със симпатизанти в Добрич

Мисия Добрич

12-09-2013, 15:35

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

"Политиката не е мръсна работа, ако е в ръцете на честни хора. Целта на партия "Република БГ" е да формира политика единствено в полза на гражданите. Създадохме тази формация, защото в момента политическите партии не изразяват интересите на хората - време е сами да станем автори на нашата собствена съдба!"

Това обяви зам.-председателят на "Република БГ" Найден Кирилов на втората среща с членове и симпатизанти в Добрич в сряда вечерта. Събранието, което беше открито от члена на Националната комисия Камен Попов, се проведе в залата на Научно-техническия съюз и събра десетки съмишленици на новата дясноцентристка формация. Сред тях бяха главната архитектка на града Боряна Станчева, историкът Борис Спасов, преподаватели, интелектуалци, млади мениджъри.

Кирилов подчерта, че инициаторите на проекта "Република БГ" са знаещи, успели хора, ентусиазирани и с висок морал, които никога не са участвали в управлението на страната, и са обединени от идеята за новото начало, защото искат да видят България възродена. "На последните избори гласуваха половината от гражданите, имащи това право. А това обрича сегашното управление на нелегитимност. България има нужда от развито общество, просперитет, справедливост, сигурност", каза още зам.-председателят на "Република БГ".

На въпрос от залата как трябва да се промени изборният закон той обясни, че решението е в мажоритарен вот, облекчен режим за явяване на партиите на избори, свободен достъп до медиите, електронно гласуване, отпадане на имунитета на кандидатите за изборни длъжности. Сред основните цели на партията Кирилов изреди сериозна реформа на законодателството, така че да се осигурят условия за инвестиции, да се прекрати произволът на администрацията, нова регулация на банки и финансови институции и пряк избор на съдии, така че най-после да се отървем от тоталния дефицит на справедливост в българското общество.

Ралица Сиракова от Националната комисия на "Република БГ" заяви, че като работеща майка на малко момиченце, се сблъсква с всички проблеми,  които имат гражданите, и затова ще работи децата на България да растат в благоприятна среда - да имат сигурност и добро образование, за родителите - работа и условия да се грижат тях. "Нужни са промени в социално-икономическата сфера. Трябва ни цялостна образователна реформа, така, че висшите учебни заведения да работят с бизнеса, за да може от тях да излизат образовани, умни, енергични млади хора, които да имат работа, а не да пълнят бюрата по труда, или да бягат в чужбина", каза още Сиракова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен