Извънредно! Атентат срещу турското посолство в София?

Крими

12-09-2013, 16:14

Снимка:

standartnews

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Лек автомобил се вряза в сградата на турското посолство в София на бул.“Васил Левски” около 13:30 ч. днес.

Органи на реда и охраната на мисията веднага са арестували нарушителя. Той е 35-годишен и е откаран в Първо РПУ за изясняване на случая. Извършва се проверка на колата за взривни вещества.

Водачът на “Ауди” А4 с варненска регистрация излязъл от насрещната пряка и директно се врязал в мисията на Турция. Свидетели разказват пред БНР, че шофьорът е викал, че иска да си отмъсти за убития си брат в Турция.

Полицейското присъствие пред сградата на Посолството на Турция е засилено. Сградата остава отцепена с полицейска лента и е ограничено преминаването по тротоара около Посолството. Движението по булеварда се осъществява нормално.

Очевидка разказа, че веднага след "удара" на аудито в посолството, полицай извадил пистолета си, отишъл при колата и извел шофьора, съобщи БГНЕС.

35-годишният шофьор е криминално проявен - регистриран е в полицията за нанасяне на телесна повреда. Първоначалната му проба за алкохол е отрицателна.

Стана ясно, че Софийска градска прокуратура е започнала досъдебно производство срещу Марчо Жеков за престъпление по чл. 216 (умишлено увреждане на чуждо имущество) и по чл. 325 НК (хулиганство).

Извършват се неотложни процесуално-следствени действия във връзка с изясняване на обективната истина.

 

Обновена в 19:03