Футболистите на „Добруджа” се готвят за победа с „Банско”

Спорт

12-09-2013, 17:13

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Привлечени са четирима юноши в мъжкия отбор

Нормално и по график върви подготовката за предстоящата футболна среща на „Добруджа” с отбора от „Банско”, заяви на редовната пресконференция преди двубоя треньорът на жълто-зелените Светослав Тодоров.

Наставникът на „Добруджа” не пропусна да отбележи участието на 19-годишният Тодор Чаворски в мача на младежкия национален отбор срещу Естония. Не се случва често национален селекционер да прати повиквателна на футболист от Добрич, затова сме много горди, каза Светослав Тодоров. Той допълни, че още четирима юноши са привлечени да тренират при мъжете, като смята, че така момчетата се развиват професионално по-добре.

На пресконференцията освен Тодор Чаворски, бе поканен и Ивайло Лазаров, както  кондиционният треньор Джон Делзел. „Аз се чувствам по-добре физически, след работата с английския специалист, заяви Ивайло Лазаров.

Чаворски е убеден, че само от него зависи да се наложи в младежкия национален отбор. Ако играе сега добре за „Добруджа”, отново ще бъде повикан в състава на България, смята младият футболист.

12 дни англичанинът Джонатан Делзел работи индивидуално с всеки футболист на „Добруджа”, като направи тестове на моментното им състояние. Той е впечатлен от професионалното отношение на състезателите към тренировъчния процес.

В събота, 14 септември от 17.00 часа на стадион "Дружба" е срещата от шестия кръг на „Б” група, като на добруджанци гостува отбора на Банско.