Замразено лице за вечна младост

Животът

12-09-2013, 19:33

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Откриха революционен лек срещу старостта

Учените откриха начин да замразят кожни клетки, така че те да не остареят. С лед това те могат да се превърнат в стволови клетки и да се използват по-късно в живота за подмладяваща операция.

Водещата техника вече е достъпна като козметична процедура, въпреки че учените се надяват технологията да може да се използва, за да помогне на обезобразени или наранени пациенти.

Смята се, че само известни личности и много богати хора ще инвестират в процедурата. При нея кожни и кръвни проби се вземат от клиентите и се замразяват. Тези "резервни" копия на клетките остават в същата възраст, в която са взети.

Въпросните клетки се манипулират, за да се превърнат в стволови клетки. Стволовите клетки могат да се превърнат от своя страна във всеки вид тъкан.

Те се съхраняват при минус 180°С. Копия от тях се съхраняват в три "банки" в Сингапур, Дубай и Швейцария, за да се гарантира, че винаги има резервни.

Scéil - компанията от Сингапур, която стои зад процедурата, е първата в света, която предлага тази услуга. Тя обещава да поддържа запас от клетките на всеки клиент, докато той не умре. В изявление на своя уебсайт, компанията призова клиентите да се регистрират възможно най-скоро, за да се предотврати по-нататъшно стареене на клетките.

"Вашите клетки се съхраняват до живот, докато не ви се наложи да ви се направи регенеративно лечение. Тази технология може да има потенциала да лекува болести и да поправя увредени тъкани. Заради процеса на стареене, няма по-добър момент да ви се вземе проба, от днешния ден. Вашите съхранени клетки ще запазят своята здравина, докато останалата част от вашите клетки продължават да стареят. Просто помислете колко са остарели клетките ви докато четете тази информация, защото средно клетките в тялото ви придобиват 1.8 милиона мутации всяка секунда!"/ lekove.bg