Тур с тайни места из Пловдив прави "Нощта"

Мисия Пловдив

13-09-2013, 06:48

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В кино "Космос" ще има прожекции, изложби и концерти

Алтернативната карта на Пловдив ще отведе посетителите на разходка из улиците на „непознатия“ град, една от които ще бъде емблематичното кино Космос, в което паралелно ще се провеждат обсъждания, изложби и творчески акции. И двата проекта са в програмата на тазгодишната Нощ на музеите и галериите.

Проектът „Алтернативна карта на Пловдив“ на Фондация „Отворени изкуства“ и младите архитекти от „Студио 8½” стартира от серията дискусии “Беседка за града” и има за цел да събуди интерес към историческото и културно наследство на градската среда. Премиерата на печатния туристически гид за неприсъстващия в официалните пътеводители град е на 20 септември.  „Алтернативната карта на Пловдив“ е съставена от тематични маршрути. Всеки от тях крие неочаквани изненади и погледи към градската среда, създава нов и по-широк поглед към града, преминавайки през малки улички с кафенета и ресторанти, примамливи гледки или смесица от разнообразни прояви на битуване. Всеки от посетителите на премиерата ще получи екземпляр от „Алтернативна карта на Пловдив“. На следващия ден след представянето, който желае може да се присъедини към алтернативна обиколка на града, следвайки маршрутите на картата, по време на „Тур Алтернативна карта Пловдив“ на 21 септември от 16:00 ч. Участниците за обиколката трябва да се запишат предварително на info@openarts.info

Проектът „Да вдъхнем нов живот на кино Космос“ предвижда разнообразни инициативи като уъркшопи, концерт с класически инструменти, прожекция в големия салон и във фоайето, рок концерт, афтър парти и видеомапинг. Основната цел е посетителите да станат наблюдатели на обновяване на интериорните и екстериорните пространства на сградата на киното с цел създаване на среда за културни изяви. На 20 септември в Нощта на музеите и галериите Пловдив ще бъде открита изложбата „Кино Космос - място за култура”, а публиката ще има възможност да види всички 36 идейни проекти за бъдеща визия на киното, сред които са и седемте отличени.