С фолклорен спектакъл на Ансамбъл ”Тракия” закриват шестото издание ”ВИА ПОНТИКА”

Добрич Лайф

13-09-2013, 08:46

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

От 18 часа ще се представи „Рейс” от Станислав Стратиев

 „Балчик: Достъпен” е озаглавена изложбата, която ще бъде открита в 17 часа днес в Художествената галерия в Белия град. Убедени, че  разходката до плажа, спортът на открито или посещението на музей могат да бъдат за всички, своите проекти за подобряване на достъпността на градската среда в Балчик ще представят студентите от специалността „Индустриален дизайн” в Националната художествена академия  Антон Иванов, Диана Дочева и Милена Китипова  с ръководител Силвия Сълкова. Те са визуализирали своите решения за преодоляване на различни нива при преминаването на централната улица „Черно море”, както и варианти  за осигуряване на улеснен достъп на хората с увреждания до морето. Екип, воден от доц. Мирян Мирянов,  представя в изложбата и графичната част на проекта „Визуална комуникация на болницата в Балчик” - постоянна  информационна система за улеснено ориентиране на пациентите в сградата на МБАЛ – Балчик.

В последния ден на  Международния фестивал на младите в изкуството „ВИА ПОНТИКА” - 2013  в 18 часа в читалището в Балчик ще  започне и премиерата на  „Рейс” от  Станислав Стратиев. Проф. Здравко Митков е ангажирал за постановката  студентите от специалност „Актьорство за драматичен  театър” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”  Михаил Сървански, Димитър Несторов, Наталия Цекова, Стелиан Радев, Лорина Камбурова, Любомир Любенов и Рая Пенева. Вчера те представиха  своята интерпретация на комедията на Шекспир „Сън в лятна нощ”.

Шестото издание на младежкия форум, иницииран от сдружение „ВИА ПОНТИКА - 2010”  с председател  Красимир Ранков, което започна  на 3 септември, ще бъде официално закрито тази вечер  в 20 часа с фолклорния спектакъл  „Майка България” на Ансамбъл „Тракия” – Пловдив,  на площада пред сградата на Община Балчик.