Яденето показва как обичаме

Животът

13-09-2013, 09:13

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Наистина ли любовта на мъжа минава през стомаха... Може би пък наистина е така, поне при някои. А може и при някои от жените да е така!? Западни психолози наскоро дефинираха няколко основни типа мъже именно според проявяваната от тях склонност и предпочитания към една или друга храна, а и към яденето изобщо. Това без съмнение издава различни черти от характера, твърдят те. Например:

Чревоугодникът

Това е човек, който постоянно се вълнува от мисълта за ядене. В любовта той реагира по същия начин - нищо не трябва да го отклонява от процеса на насищане, а наситил се, предпочита спокойствието.

Изтънченият

За него яденето е забележително събитие с нежна музика, цветя, красиво подредена маса, изискани ястия. Такова е и отношението му към жените - също цветя, музика и изискване дамата да бъде задължително във “форма” - тоалет, прическа, парфюм.

Придирчивият

Придържа се към принципа “Да се яде, за да се живее, а не да се живее, за да се яде”. Такъв е и в леглото: уморен, равнодушен, преситен, с големи претенции.

Скучният

Няма да опита ястие, което не познава или не е пробвал преди. Към изобретателността на кулинарите се отнася с подозрение и няма да се докосне до нищо екзотично. В секса трудно може да се развълнува по същите причини - той е лишен от фантазия, а към разкрепостеността се отнася отрицателно.

Веселякът

Девизът “Когато ям, съм глух и ням” не се отнася за него - по време на ядене той повече говори, отколкото яде. Храненето без компания го кара да унива. Такъв е и в любовта - невзискателен, но многословен.

Инатът

Към храната не е взискателен, но има няколко пристрастия, към които се стреми постоянно. В живота той е без особени претенции. “Каквото повикало, такова се обадило” е неговият принцип. Затова не изисквайте от него повече от това, което вие самите правите.

Лакомникът

Не обича печено месо и супи, но затова пък е любител на сладките неща. Умее красиво да ухажва, грижовен и любезен той често целува ръка, но в леглото не блести, тъй като не му достига потентност.

Кулинарят

Готви сам и проявява истински талант. Планира секса до най-малката подробност, рядко се съобразява с желанията на партньорката си.

Строгият

Непретенциозен към храната, невзискателен в любовта.

Тромавият

Винаги нещо ще разсипе, разлее, ще си изцапа дрехите. Непохватен е и в любовта.

Информацията е от интернет изданието Psychology Today и здраве.bg