Австралиец обиколи света с тичане

Животът

13-09-2013, 12:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Австралиецът Том Денис /52/ навъртя за малко повече от 20 месеца 26 000 км. тичайки и всеки ден е пробягвал еквивалента на маратонското трасе. Той се надява с това си постижение да постави световен рекорд

Със своето постижение Денис набра 49 000 долара за благотворителната организация Оксфам. Приключението си самотният бегач на дълги разстояния започна на 28 декември 2011 г. пред сградата на операта в Сидни, припомня БГНЕС. По време на тези над 20 месеца той прекоси пустини и планини в пет континента. Постижението му тепърва трябва да бъде официално признато, но Денис се надява, че е поставил световен рекорд. След като премина с бягане за 622 дена през Нова Зеландия, Северна Америка, Южна Америка, Европа и Азия, неуморният маратонец вчера финишира под бурните аплаузи на свои сънародници там, откъдето стартира – пред сградата на операта в Сидни.
"Винаги съм изпитвал удоволствие от пътуването в провинцията и бягам, откакто съм навършил 12 г.", каза пред репортери Денис. Бащата на две деца сподели пред репортери за няколко инцидента, които е преодолял по време на пътешествието си.

Това, че налитал на змии по време на обиколката си просто му вдигало адреналина, но най-опасният момент бил, когато в Щатите бандити насочили пистолет към жена му Кармел, която го придружаваше с автомобил по време на световната му обиколка. Засега бегачът възнамерява да си даде кратка почивка, а след това да празнува постижението си.