Неприключени ремонтни дейности в старозагорско училище

Мисия

13-09-2013, 16:11

Снимка:

Областна администрация Стара Загора

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

Родители настояват за повдигната пешеходна пътека

Неприключени строителни и ремонтни дейности в Пето основно училище „Митьо Станев” в Стара Загора констатира при посещението си в учебното заведение Областният управител Живка Аладжова.
Строителството, което се реализира по проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност, е трябвало да приключи до 10-ти септември, съобщи с тревога директорът на училището Цонка Николова. По думите й строителната фирма в неофициален  разговор е посочила краен срок 16-ти септември.
Довършителните дейности биха могли да се съчетаят с учебния процес, който училищното ръководство преорганизира в един учебен корпус. Строителната фирма трябва да  обясни защо не са спазени сроковете по приключването на проекта, подчерта Областният управител в отговор на журналистически въпрос предстоят ли санкции за фирмата–изпълнител. Според Аладжова законът трябва да се спазва от всички, както и  проектните договорени условия. В момента РЗИ прави оглед на всички училища в област Стара Загора, както и на Пето основно, с оглед на това учебната година да започне при спазване на всички изисквания.
При посещението в училището участваха и представителите на контролните органи – РИО на МОН, РЗИ, ОД БХ и  ОД на МВР.
Те бяха сигнализирани и за молбата на родители, внесена до общинската комисия по безопасност на движението, от преди  три години, относно поставяне на повдигната пешеходна пътека  от страната на ул. „Ген. Гурко”.