Мъри: Локомотив е доста по-силен от миналата година

Спорт

13-09-2013, 16:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Нашата съдба е да променяме традициите, заяви треньорът на Ботев

Треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов бе категоричен, че единственото нещо, което иска от дербито с Локомотив, е победата.

Ето какво каза Мъри на днешната си пресконференция:

Имах други надежди за паузата в шампионата. Надявах се Иван Цветков и Валери Домовчийски да могат да се върнат в състава, а вместо това получихме нов удар с контузията на Мариян Огнянов.

Наясно сме с дербито. Смятам, че отборът е готов за този мач. Единственото нещо, което ме интересува и което ще ме удовлетвори, е победата.

Наясно сме, че през тази година Локомотив е доста по-силен от миналата. Затова искам всички мои футболисти да играят на максимума. Ако това се получи, ще се поздравим с успех.

Колкото до по-големия опит на противника, ние също изиграхме доста сериозни мачове преди началото на сезона. Аз и преди съм го казвал, но сега ще го повторя: нашата съдба е да променяме традициите.

Единствените ми притеснения са от това да видя в какво състояние са националите ни. Вчера те имаха само една лека тренировка и на практика днес ще е последното им занимание преди мача.

Относно ситуацията с Вандер – като желание за игра той е в прилично състояние. Но все пак при него отсъства игровата практика.

Проблемите с Неделев не са толкова сериозни. Който и да го попита, той ще каже, че има най-голямо желание да играе в този мач.